Festivaler – Stockholm

Att gå på festival är en favoritsysselsättning för folk i alla åldrar, men frågar är om inte ungdomar uppskattar det allra mest.

Passa på och njut av Stockholm festivalutbud och var med när världsartister och andra inspirerande människor bjuder på show!

Läs mer

Festivaler i Stockholm

We are Stockholm (tidigare Ung08)

Denna ungdomsfestival tar plats i Kungsträdgården varje år och riktar sig till alla ungdomar mellan 13-19 år. Under fem fullspäckade dagar i augusti uppträder kända artister och besökarna kan även njuta av över 300 (!) programpunkter.

Ta del av akter inom musik, dans och andra aktiviteter som är anpassade för en ung publik. Här kan du testa aktiviteter du aldrig testat på förut och dansa ihop med andra ungdomar. Festivalen är gratis. Ha så kul!

Hemsida för We are Sthlm

Lollapalooza

Denna megafestival samlar artisteliten från hela världen. Det är en imponerande skara storstäder som varje år för besök av festivalen: exempelvis Rio de Janeiro, Berlin, Paris… och Stockholm! Festivalen har årligen över 1,5 miljoner besökare.

I slutet av juni eller början av juli varje år samlas tiotusentals musikälskare på Gärdet. Välj mellan flera olika biljettetkategorier där du kan köpa allt från en ”standardbiljett” till lyxigare VIP-alternativ. Artister som besökt festivalen i Sverige är bland annat:

  • Billie Eilish
  • Lana del Rey
  • Travis Scott

Lollapaloozas hemsida

Stockholms Kulturfestival

Denna kulturfestival är en årligt återkommande favorithändelse för alla som är intresserade av musik, konst, dans, foto och teater. Har du något som helst intresse av kultur kommer du hitta många intressanta punkter i schemat på denna festival.

Kulturfestivalen arrangeras av Stockholm stad tillsammans med kulturförvaltningen och besöks årligen av över en miljon besökare. Musikstilar som representeras i det stora utbudet är bland annat jazz, pop, rock, klassiskt och opera.

Stockholms Kulturfestival hemsida

Bli inspirerad!