Jobb i Stockholm för unga

Vill du jobba ihop pengar till drömresan eller dryga ut studentkassan? Söker du efter ett extrajobb som ger dig möjlighet att ta del av huvudstadens alla nöjen? Då behöver du inte leta längre. Vi har samlat massvis med jobb för unga i Stockholm!

Läs mer

Jobb för ungdom i Stockholm

Att jobba som ungdom är en bra krydda på ditt framtida CV. Det visar att du är en driven och målmedveten person som inte tvekar på att hugga i och utveckla dig själv som person.

Det låter kanske som en sliten klyscha men kontakter är din bästa väg ut på arbetsmarknaden. På dina ungdomsjobb har du alla möjligheter att skaffa värdefulla kontakter och vem vet var det kan leda på sikt? Ta chansen!

Söka jobb utan CV

Många ungdomar tycker det är svårt att skriva ihop ett välfyllt CV och personligt brev när man inte hunnit skaffa sig erfarenhet och andra meriter. Dessutom föredrar arbetsgivare ett anpassat personligt brev efter jobbet man söker, vilket är en tidskrävande process. Denna tid är såklart roligare att lägga på andra saker, som fritidsaktiviteter och kompishäng. Men hur ser det ut idag – går det att hitta jobb som inte kräver CV och personligt brev?

Nu för tiden är det fullt möjligt att hitta lediga jobb utan CV. En sida som har många jobb i Stockholm som inte kräver CV är Ledigajobb.se. Där fyller du istället i ett formulär - vilket tar max en minut. Glöm inte att sortera jobben på heltid eller deltid!

Håll utkik efter denna symbol för att hitta jobb som inte kräver CV.

Sätt igång och sök jobb utan CV. Lycka till!

Gå igenom ditt nätverk!

Ibland kan det vara svårt att se vilka kontakter du faktiskt har bland familj, släkt och vänner. Ju mer du nämner för olika personer i din omgivning att du aktivt söker jobb, desto större är chansen att de tänker på dig när chansen dyker upp.

Dra nytta av sociala mediers potential

I den digitala världen har vi oftast hela vårt nätverk samlat, från gamla klasskamrater till släkt och vänner. Börja med att skriva ett kort inlägg som beskriver hur mycket du kan jobba och vilka branscher du siktar på. Ibland nappar en lite ”oväntad” kontakt!

Välj ut personer i ditt nätverk

När du tänker på ditt nätverk kanske bara en bråkdel av din umgängeskrets dyker upp i huvudet. Skapa en strategi och välj ut vilka personer som har störst chans att leda dig till drömjobbet. Är det de mest sociala personer med störst nätverk du ska lägga krutet på? Ta en funderare om vilka nyckelpersoner du har i ditt nätverk.

Vill du läsa mer om hur du kan använda dina kontakter för att hitta en väg ut på arbetsmarknaden kan du läsa Arbetsförmedlingens guide Använd ditt eget nätverk.

Vilka yrken är vanliga förstagångsjobb?

  • Kafébiträde
  • Kundservicemedarbetare
  • Receptionist
  • Lager- och industriarbetare
  • Bartender
  • Servitör
  • Butiksbiträde

Tips på aktiviteter i huvudstaden

För dig som är ung och vill upptäcka Stockholm finns det massor av platser och aktiviteter att bocka av. Vi har satt ihop en hel sida som tar upp roliga aktiviteter i Stockholm.