Vad är Rusta och Matcha?

Rusta och Matcha (KRoM) är ett program som är utformat för att hjälpa arbetslösa att förbättra sina chanser att få jobb.

Detta program erbjuder en rad tjänster, inklusive personlig coaching, hjälp med att skriva CV och personligt brev, och hjälp med att hitta rätt jobb eller utbildning.

Programmet är utformat för att ge individer de verktyg de behöver för att framgångsrikt navigera på arbetsmarknaden och hitta en position som passar deras unika färdigheter och intressen.

Rusta och Matcha 2, en uppdaterad version av programmet, har ett liknande upplägg som dess föregångare men med vissa förbättringar.

Läs mer

Rusta och Matcha 2

Rusta och Matcha 2 är en vidareutveckling av det ursprungliga programmet, som erbjuds av Arbetsförmedlingen. Detta program är utformat för att hjälpa arbetssökande att hitta jobb eller utbildning som passar deras erfarenheter, förutsättningar och framtidsdrömmar.

Det är en matchningstjänst med individuellt utformade aktiviteter där arbetssökande får hjälp av en leverantör att hitta ett jobb eller påbörja reguljära studier. Programmet pågår i sex månader och kan förlängas med ytterligare sex månader om det är arbetsmarknadspolitiskt motiverat.

Leverantörer i Stockholm

I Stockholm, en stad som pulserar av innovation och möjligheter, är det vitalt att vara redo att ta sig an nya utmaningar på arbetsmarknaden. Och viktigare än någonsin för arbetssökande att vara väl förberedda och anpassningsbara.

Här får du möjlighet att arbeta med framstående leverantörer som har ett omfattande nätverk och en djup insikt i stadens arbetsmarknad.

När du deltar i programmet, kommer du att arbeta med en leverantör. Leverantörerna är organisationer som har specialiserat sig på att hjälpa arbetssökande att hitta jobb eller utbildning. De har ett brett kontaktnät och en djup förståelse för arbetsmarknaden, vilket gör dem till en ovärderlig resurs i din jobbsökning.

Leverantörerna erbjuder en rad tjänster, inklusive intervjuteknik, coaching, studie- och yrkesvägledning, och hjälp med CV och personliga brev. De kan också hjälpa dig att navigera genom arbetsmarknaden och hitta jobb som passar dina färdigheter och intressen.

Oavsett vilken leverantör du väljer att arbeta med, kan du vara säker på att du kommer att få det stöd och de resurser du behöver för att hitta ett jobb som passar dina färdigheter och intressen.

Karriärkonsulten

Karriärkonsulten är en viktig del av Rusta och Matcha i Stockholm. Som en personlig coach hjälper de dig att utforska jobbmöjligheter eller utbildningar som är relevanta för Stockholms arbetsmarknad, och som matchar dina erfarenheter, förutsättningar och ambitioner. De erbjuder skräddarsydd service och är dedikerade till att hjälpa dig nå dina karriärmål i huvudstaden. Oavsett om du behöver hjälp med att skriva ett CV, förbereda för intervjuer eller förstå Stockholms dynamiska arbetsmarknad, finns de där för dig.

EnRival

EnRival är en av leverantörerna av Rusta och Matcha 2. De är aktivt engagerade i att hjälpa arbetssökande i Stockholm att hitta rätt jobb eller utbildning. Med dem får du tillgång till en personlig jobbcoach som har djup kunskap om Stockholms arbetsmarknad samt ett brett kontaktnät i regionen. De erbjuder även tjänster som intervjuteknik, coaching, studie- och yrkesvägledning, samt hjälp med CV och personliga brev, allt anpassat för att ge dig bästa möjliga chanser i Stockholm.

Lernia

Lernia har ett starkt fokus på Stockholm och dess arbetsmarknad. De arbetar för att matcha Stockholmsbors unika kompetenser, talanger och potential med arbetsgivares behov i regionen. Lernia strävar efter att hjälpa tusentals personer i Stockholm att hitta jobb varje år. Med ett brett utbud av tjänster så som vuxenutbildning, bemanning och rekrytering, omställning, matchning och karriärväxling, spelar Lernia en central roll i att minska kompetensgapet och bidra till en hållbar arbetsmarknad i Stockholm.

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet, en framstående leverantör av Rusta och Matcha-programmet, har en stark närvaro i Stockholm. Genom folkbildning och vuxenutbildning bidrar de till att stärka individers kompetenser i huvudstadsregionen. Oavsett om du är Stockholmare som vill byta karriär, eller om du vill utveckla din kreativa sida, erbjuder Folkuniversitetet i Stockholm ett brett utbud av möjligheter. De är engagerade i att hjälpa deltagare att växa både personligen och professionellt, genom att inspirera, förstå och stödja individers egna ambitioner och lärande.

Hur fungerar det?

När du deltar i Rusta och Matcha-programmet får du tillgång till en personlig coach som arbetar med dig för att identifiera dina styrkor, förbättra dina svagheter och utveckla en strategi för att hitta jobb. Din coach kommer att hjälpa dig skriva ett CV och personligt brev, förbereda dig för intervjuer och ge dig råd om hur du bäst kan presentera dig själv för potentiella arbetsgivare.

Utöver detta får du också hjälp med att hitta rätt jobb eller utbildning. Detta kan innebära att utforska olika karriärvägar, identifiera vilka typer av jobb som bäst matchar dina färdigheter och intressen, och till och med hjälpa till med att söka efter och ansöka om jobb.

Vem kan dra nytta av det?

Rusta och Matcha är ett program som är öppet för alla som är arbetslösa och söker jobb. Oavsett om du har varit arbetslös en längre tid eller nyligen har blivit arbetslös, kan du dra nytta av de tjänster som erbjuds. Programmet är utformat för att hjälpa individer på alla nivåer av arbetslöshet, från de som bara börjar sin jobbsökning till de som har kämpat med att hitta jobb under en längre tid.

Programmet är också tillgängligt för individer med olika bakgrunder och erfarenheter. Oavsett om du är en nyexaminerad student, en erfaren yrkesperson som söker en karriärförändring, eller någon som återvänder till arbetsstyrkan efter en paus, kan Rusta och Matcha hjälpa dig att hitta en position som passar dina behov och mål.

Varför Rusta och Matcha?

Att söka jobb kan vara en utmanande och ofta frustrerande process. Det kan vara svårt att veta var man ska börja, hur man bäst presenterar sig själv för potentiella arbetsgivare, och hur man navigerar i den ofta komplexa världen av jobbsökning. Det är utformat för att göra denna process enklare och mer effektiv.

Genom att ge individer tillgång till personlig coaching och en rad andra resurser, hjälper programmet individer att ta kontroll över sin jobbsökning och hitta positioner som inte bara matchar deras färdigheter och intressen, men också deras karriärmål.

En personlig touch

En av de största fördelarna är den personliga touchen. Istället för att navigera i jobbsökningsprocessen på egen hand, får du tillgång till en personlig coach som kan ge dig råd, stöd och vägledning varje steg på vägen.

Din coach kommer att arbeta med dig för att identifiera dina styrkor, förbättra dina svagheter och utveckla en effektiv jobbsökningsstrategi.

En målinriktad strategi

Det handlar inte bara om att hitta ett jobb - det handlar om att hitta rätt jobb. Programmet är utformat för att hjälpa dig att identifiera vilka typer av positioner som bäst matchar dina unika färdigheter och intressen, och sedan ge dig de verktyg du behöver för att framgångsrikt söka och ansöka om dessa positioner.

Oavsett om du är intresserad av att starta en ny karriär, byta karriär, eller bara hitta en bättre passande position, kan Rusta och Matcha hjälpa dig att nå dina karriärmål.

Satsa på din framtid i Stockholm

Med sin blomstrande ekonomi och kreativa atmosfär är Stockholm platsen att vara för ambitiösa individer. Rusta och Matcha är inte bara ett steg mot ett nytt jobb - det är en investering i din framtid.

Låt Rusta och Matcha vara din partner i att skapa en stark grund för en framgångsrik karriär i hjärtat av Sverige.